Farr

Farr Yacht Design is een gerenommeerd ontwerpbureau voor jachten gevestigd in Annapolis, Maryland, Verenigde Staten. Het bedrijf is opgericht door de bekende Naval Architect Bruce Farr en heeft een rijke geschiedenis in het ontwerpen van high-performance racejachten en cruisers.

Bruce Farr begon zijn carrière als Naval Architect in Nieuw-Zeeland in de vroege jaren 70 en ontwierp snel een aantal succesvolle racejachten. In 1983 verhuisde hij naar Annapolis en richtte Farr Yacht Design op, waar hij zijn vaardigheden verder ontwikkelde en uitbreidde. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende en gerespecteerde ontwerpbureaus in de maritieme wereld.

Farr Yacht Design heeft een indrukwekkend portfolio van ontwerpen voor zowel race- als cruiserjachten. Het bedrijf heeft bijgedragen aan verschillende America's Cup campagnes en heeft jachten ontworpen voor enkele van 's werelds meest prestigieuze regatta's, zoals de Rolex Sydney Hobart Yacht Race en de Transpacific Yacht Race. Enkele van de beroemdste ontwerpen van Farr Yacht Design zijn de Volvo Ocean 65, die wordt gebruikt in de Volvo Ocean Race, en de Maxi 72, een high-performance racejacht die veel wordt gebruikt in de Maxi Yacht Rolex Cup.

Naast racejachten heeft Farr Yacht Design ook een breed aanbod aan cruiserjachten ontworpen, waaronder de Farr 280 en de Farr 40, beide populair onder zeilers die op zoek zijn naar comfort en prestaties op het water. Het bedrijf heeft ook een aantal ontwerpen voor superyachten en motorjachten, zoals de Farr 400, die een perfecte combinatie biedt van snelheid en luxe.

In de huidige markt biedt Farr Yacht Design een breed scala aan jachten aan die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en behoeften. Zo bieden ze de Farr 280 One Design, een sportieve en competitieve racer, en de Farr 60 Pilothouse, een luxueus en comfortabel cruiserschip dat geschikt is voor langeafstandsvaren. Het bedrijf biedt ook een aantal semi-custom en custom design opties aan voor klanten die op zoek zijn naar iets speciaals.

Kortom, Farr Yacht Design heeft een rijke geschiedenis in het ontwerpen van high-performance jachten en heeft een indrukwekkend portfolio van race- en cruiserjachten op haar naam staan. Het bedrijf blijft zich ontwikkelen en uitbreiden in de huidige markt door het aanbieden van verschillende jachten die passen bij de behoeften van diverse klanten.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de jachtmakelaar voor door Farr Yacht Design ontworpen boten. Voor nadere informatie over de verkoop van uw Farr of als u een Farr wenst aan te kopen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.