Skip to main content

U wilt uw schip verkopen, liggend op uw eigen ligplaats

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

U wilt uw schip verkopen, liggend op uw eigen ligplaats

Wilt u een schip of boot verkopen? Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen heeft ruime ervaring met de verkoop van diverse schepen en boten. Op deze pagina vindt u informatie over onze diensten, het bedrijf en onze werkwijze als scheepsmakelaar.

Nationale en Internationale Jacht- en Scheepsmakelaar

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen heeft een kantoor in Vlaardingen (Rotterdam). Vanuit deze locatie bedienen we zowel de nationale als internationale markten. Wij verkopen elk jaar meer dan 50% van onze omzet aan buitenlandse kopers en dat percentage stijgt per jaar. Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in deelname aan buitenlandse websites en contacten met collega’s in het buitenland.

De schepen, boten, zeiljachten, motorboten, varende woonschepen, ex-beroepsschepen, beroepsschepen of charterschepen die wij in verkoop hebben, liggen over het algemeen op de ligplaats van de verkoper. Wilt u een ligplaats verkrijgen in een verkoophaven, dan kunnen wij daar, over het algemeen, ook voor zorgdragen.

Neem contact op

Wie zijn wij

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen is jaarlijks betrokken bij zo’n 80 tot 100 transacties. Wij zijn al vanaf 1972 actief als Jacht- en Scheepsmakelaars en Taxateur.

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen beschikt over alle kwalificaties, een groot nationaal en internationaal marktinzicht, en een in 50 jaar opgebouwde relatiekring. Verder hebben we een duidelijke, goed werkende website, die we in 4 talen aanbieden. Onze website wordt door middel van advertenties in verschillende watersportbladen in binnen- en buitenland ondersteund.

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen is geen weekendmakelaar die naast een website en een PC in een zijkamertje thuis, ook nog een job heeft, en die voor een paar honderd euro zijn/haar diensten aanbiedt, boten met een standaard verhaaltje op internet zet en verder rustig afwacht of er gereageerd wordt en ook verder geen kwalificaties heeft.

Bemiddelingsvoorwaarden

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen werkt t.o.v. opdrachtgevers (verkopers zijnde consumenten) conform de Hiswa-bemiddelingsvoorwaarden. Dit geeft u de zekerheid in het geval dat u schade zou ondervinden door onze werkwijze, u dat geschil op een eenvoudige en goedkope manier kunt voorleggen aan de Geschillencommissie Watersport in Den Haag met een achterliggende financiële garantie van de Hiswa-vereniging als uw claim als terecht wordt beoordeeld. Voor de zakelijke opdrachtgevers werken wij volgens de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).

Bezichtiging van Doeve Jacht- en Scheepsmakelaar

Kiest u voor Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen? Dan maken we eerst een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging van uw schip en u krijgt van ons te horen of wij mogelijkheden zien voor de verkoop van uw schip of boot. Wij koppelen daaraan direct een adviesvraagprijs. Het kan ook zijn dat we geen mogelijkheden zien en dan zijn er voor u ook geen kosten aan ons bezoek verbonden. Indien we wel mogelijkheden zien en u er eerst over moet nadenken, dan is dat voor ons ook geen punt. Wel maken we dan alvast een fotoreportage en nemen we alle gegevens van uw schip op. Als u dan later besluit om met ons in zee te gaan, dan hebben we alle gegevens paraat om uw schip uit te werken en in de markt te plaatsen.

Maak afspraak voor bezichtiging

Schip verkopen vanuit het buitenland

Ligt uw schip in het buitenland? Geen probleem voor zover uw schip ligt op het EU-vasteland in een straal van circa 1.000 km vanaf Rotterdam. In bepaalde gevallen gaan we ook in het Verenigd Koninkrijk kijken.

Provisie

Onze provisie is gebaseerd op de internationale markt en wij informeren u daar graag over. Trouwens, een goede makelaar kan niet werken voor een fooi. Een goede makelaar realiseert vaak een goede prijs omdat aspirant-kopers, en zeker als het buitenlandse klanten betreft, geen behoefte hebben om een schip via een particulier of niet-gecertificeerde partij aan te kopen. Wij zijn bij machte om kopers ook zekerheden te verstrekken, o.a. door het hebben van een Stichting Beheer Derden Gelden, een uitstekende beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een directe lijn met het Schepenregister van het Kadaster om de status quo van te boek gestelde schepen vast te stellen.

No cure, No pay

Voordat wij uw schip inspecteren, zullen wij u informeren over onze provisie, in alle gevallen is het NO CURE NO PAY mits onverkocht in de afgesproken termijn. Looptijd van de overeenkomst is 9 maanden, met steeds een automatische verlenging van 3 maanden. Opzegtermijn is ook 3 maanden.

Neem contact op

 

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN & SCHEPEN, EEN ZAAK VAN VAKMANSCHAP EN BETROUWBAARHEID!!

Recent bekeken

Nog geen schepen bekeken.

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

COM_DMA_COPYRIGHT

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt