Skip to main content

Registratie van schepen

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

Registratie van jachten en schepen in het B-Schepenregister van het Kadaster

Wilt u uw schip laten registreren, overschrijven, inschrijven of laten uitschrijven? Doeve Makelaars en Taxateurs is u graag van dienst. Lees op deze pagina wat wij voor u kunnen betekenen.

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS is gespecialiseerd in het registreren van jachten, schepen, boten en vaartuigen in het Schepenregister van het Kadaster en tevens in het overschrijven op naam van een nieuwe eigenaar, ook wanneer het schip naar het buitenland wordt verkocht. Wij verzorgen eveneens het uitschrijven als een eigenaar de inschrijving van een niet-verplicht ingeschreven schip (minder dan 10 m3 laadvermogen/waterverplaatsing) niet meer op prijs zou stellen.

Eigendom
B-Register Makelaar
Vrijblijvende prijsopgave
Vragen?

Eigendom

Een geregistreerd vaartuig is onvervreemdbaar eigendom, ook wanneer uw schip gestolen zou worden en een aantal malen doorverkocht wordt, dan blijft het uw eigendom. Als u een hypotheek op uw vaartuig wilt vestigen, is inschrijving in het Register zelfs een vereiste voor de kredietverstrekker.

B-Register Makelaar

Sander Doeve is een officiële B-Register Makelaar. Bij bijzondere beschikking van de Minister van Justitie (Staatsblad 1992, no. 81) is hij gerechtigd, net als een Notaris, en in de gelegenheid, werkzaamheden te verrichten in het B-Schepenregister.

Te denken valt aan bijvoorbeeld:

  • Nieuwe teboekstelling, aanbouw of status voltooid, inclusief het regelen van het aanbrengen van het brandmerk op het vaartuig.
  • In het geval een teboekgesteld vaartuig van eigenaar wisselt, kunnen wij u van dienst zijn voor het opmaken van een akte van levering, regelen van de machtigingen, regelen akkoord Rechtbank en op naam van nieuwe eigenaar leveren in het B-Register.
  • In het geval van veranderen kenmerk vaartuig, zoals naam, motor, grote verbouwing e.d. of verandering in de zin van vrachtschip naar varend woonschip of veranderen van waterverplaatsing, of het omzetten van vaartuig in aanbouw naar de "status voltooid".
  • Uitschrijven uit het B-Register als een buitenlandse koper zijn schip niet in het Nederlandse Register geregistreerd wil houden.
  • Het regelen van doorhaling van de inschrijving van een al afgeloste hypotheek.

Alle handelingen kunnen in principe ook plaatsvinden als het betreffende vaartuig in het buitenland ligt.

Vrijblijvende prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave inzake registratie kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Indien u ons een e-mail stuurt, vragen we graag een duidelijke omschrijving van wat er gedaan moet worden, zodat wij u een passende prijsopgave kunnen doen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vragen?

U kunt ons altijd benaderen met vragen, zowel telefonisch als per email. Informatie bij DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS is altijd gratis, wij informeren u graag.

Recent bekeken

Nog geen schepen bekeken.

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

COM_DMA_COPYRIGHT

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt