DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

Vakmanschap en Betrouwbaarheid

Doeve Makelaars en Taxateurs is een Jachtmakelaar en Scheepsmakelaar die nationaal en internationaal werkt. We werken vanuit ons kantoor in Vlaardingen. Ons complete aanbod van schepen plaatsen we op vele nationale en internationale websites en tevens via onze social media kanalen. Ook adverteren we ons aanbod in een aantal nationale en internationale watersportbladen. Tevens wisselen we te koop zijnde schepen uit met een aantal buitenlandse collega-makelaars.

Doeve Makelaars en Taxateurs is specialist op het terrein van:

  • Bemiddeling bij aankoop en verkoop van motor- en zeiljachten en met name voor (voormalige) beroepsvaartschepen al of niet al heringericht voor bijvoorbeeld wonen en/of varen, liggend in binnen- en buitenland.
  • Taxaties, ook internationaal. We taxeren schepen voor onder meer banken, boedelscheidingen, erfenissen, belastingen en verzekeringen.
  • Registratie (B-Schepen Register van het Kadaster), in- en overschrijven, alsmede doorhalen van schepen in het Register. Op speciaal verzoek ook onderzoek in buitenlandse registers.

Watersportconsulenten

  • Algemene watersportadviezen
  • Aankoopadviezen (neem uw eigen makelaar mee)

U kunt ons altijd benaderen met vragen over een van deze of andere items, zowel telefonisch als per e-mail. Informatie bij Doeve Makelaars en Taxateurs is altijd gratis, wij informeren u graag.

Vakmanschap

De firma is in 1972 opgericht door Sander Doeve in Vlaardingen onder de naam "Scheepskoopers Jachtmakelaardij". In 1977 is in Lelystad een jachtwerf met verkoophaven aangekocht en van daaruit gewerkt tot aan de verkoop van de locatie in 1991. In 1988 is er een 2e vestiging gestart met verkoophaven in Hellevoetsluis en deze vestiging is verkocht in 1996. Direct hierop zijn we herstart in Vlaardingen met een kantoor zonder verkooplocatie onder de naam Sander Doeve Jachtmakelaardij. Deze naam is in 2009 veranderd in Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten en Schepen. In 2001 is Jitse Doeve ingetreden in de firma. Jitse heeft voordien een aantal jaren gevaren, Kustvaart en Rijn- en Binnenvaart. In 2016 is Rick Buis het team in Vlaardingen komen versterken.

De makelaars zijn

  • Jitse Doeve, EMCI-gecertificeerd Makelaar en Taxateur jachten, schepen en woonboten, en Register Taxateur VRT-pleziervaartuigen & (Zeil)charterschepen / voormalige beroepsvaart en binnenvaartschepen. Tevens volledig gecertificeerd kapitein voor de Rijn- en Binnenvaart.
  • Rick Buis, EMCI-gecertificeerd Makelaar en Taxateur jachten en schepen.

EMCI-certificering

Een EMCI-gecertificeerd Makelaar en Taxateur staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid. Hij/zij is voor certificering uitgebreid getoetst op parate kennis, inzicht in de gehele materie, onderzocht op onkreukbaarheid (zakelijk verleden) en moet ieder jaar bewijzen aangaande permanente bijscholing aanleveren. Tevens is hij/zij vrijwillig deelnemer in het EMCI klacht- en tuchtrecht, waardoor bij fout handelen de certificering ontnomen kan worden. EMCI staat voor European Maritime Certification Institute (https://emci-register.com/nl), een "Lloyds Register" erkend onafhankelijk certificeringinstituut.

logo european maritime    logo vrt

Betrouwbaarheid

Doeve Makelaars en Taxateurs is HISWA QUALIFIED Yacht- & Ship Broker en werkt, voor haar particuliere opdrachtgevers, volgens de Hiswa-bemiddelingsvoorwaarden welke zijn opgesteld in goed overleg met de ANWB Consumentenbelangen, de Consumentenbond en Consumentencontact en welke zijn geaccepteerd door de SER (Sociaal Economische Raad) afdeling Consumentenbelangen. Vanuit het Hiswa-lidmaatschap is het voor klanten mogelijk om in geval van geschillen met de Hiswa-makelaar gebruik te maken van de Geschillencommissie Watersport in Den Haag. Voor Zakelijke opdrachtgevers worden de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) voorwaarden gehanteerd.

Voor het ontvangen van gelden van derden en deze tijdelijk beheren heeft Doeve Makelaars en Taxateurs de beschikking over een Stichting Beheer Derden Gelden, welke juridisch geheel los staat van de makelaars firma, derhalve veilig voor kopers en verkopers!

Doeve Makelaars en Taxateurs is als bedrijf lid van de Hiswa-vereniging (www.hiswa.nl). Jitse en Rick zijn op persoonlijke titel lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen www.nbms.nl.