DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

Taxaties van Jachten en "voormalige" Beroepsvaartuigen

Wilt u de waarde van uw schip of boot professioneel en betrouwbaar laten bepalen? Zowel Jitse Doeve als Rick Buis zijn EMCI gecertificeerd Jacht- en Scheepstaxateur. Daarnaast is Jitse Doeve tevens REGISTER TAXATEUR VRT pleziervaartuigen & (Zeil)charterschepen / voormalige beroepsvaart.

Voor wie doet Doeve Makelaars een taxatie?
Wat is een taxatie?
Wanneer kan de taxatie plaatsvinden?
Wat zijn de kosten van een taxatie?
Taxatierapport

Voor wie doet Doeve Makelaars een jacht,- scheeps- of boottaxatie?

Doeve Makelaars en Taxateurs voert taxaties uit voor particulieren, bedrijven (bijvoorbeeld banken), verzekeringen en organisaties zoals de Belastingdienst, nationaal en internationaal. Wij taxeren onder andere boten, schepen, jachten, zeilboten, motorjachten woonboten, charterschepen, sleepboten, passagiersschepen en ex-beroepsschepen.

Wat houdt een taxatie van een schip in?

Een taxatie is GEEN keuring of expertise, een taxatie is een marktwaardebepaling van een schip op de dag dat de taxatie plaatsvindt. Het betreffende schip hoeft niet op de kant (als het in het water ligt) en het hoeft niet in het water (als het op de kant staat), ook hoeft er niet gevaren te worden. Wel kan het voorkomen dat de taxateur de voortstuwingsinstallatie wil testen (mits dit mogelijk is). Voor een goede taxatie is het belangrijk dat de taxateur overal aan boord goede toegang heeft.

Maak afspraak voor taxatie

Op verzoek stellen wij ook de executiewaarde vast, d.i. de waarde bij verkoop op heel korte termijn.

Wanneer kan het taxeren van uw schip plaatsvinden?

U kunt kiezen tussen een taxatie zo spoedig mogelijk of een taxatie op termijn (wanneer wij het proberen te combineren met een andere afspraak). In het eerste geval brengen wij alle te rijden kilometers in rekening. In het tweede geval belasten wij u slechts met een deel van de kilometerkosten.

Wat zijn de kosten van een taxatie van een schip?

Bij Doeve Makelaars en Taxateurs is het gebruikelijk dat we u op voorhand een all-in prijs verstrekken.

Voor een taxatieaanvraag kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Indien u ons een e-mail stuurt, vernemen wij graag uw gegevens alsmede de gegevens van het schip (soort en type), waar het schip verblijft en of het een taxatie zo spoedig mogelijk betreft of dat het op termijn kan. U krijgt van ons een prijsopgave, uiteraard vrijblijvend. Indien u besluit met ons in zee te gaan, wordt de afspraak tot taxatie in onderling overleg gemaakt.

Taxatierapport van uw schip

Als na de taxatie het taxatierapport is opgemaakt, wordt deze u per e-mail of op verzoek per post gestuurd.

U kunt ons altijd benaderen met vragen, zowel telefonisch als per e-mail. Informatie bij Doeve Makelaars en Taxateurs is altijd gratis, wij informeren u graag.

Maak afspraak voor taxatie