E.M.C.I. NBMS Hiswamakelaar Stichting VRT - Verenigd register van taxateurs

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

 

Taxaties van Jachten en "voormalige" Beroepsvaartuigen.

 

Zowel Sander Doeve als Jitse Doeve zijn EMCI gecertificeerd Jacht- en Scheepstaxateur, daarnaast is Jitse Doeve tevens REGISTER TAXATEUR VRT pleziervaartuigen & (Zeil)charterschepen / voormalige beroepsvaart en is Sander Doeve ook als zodanig beëdigd door de Rechtbank.
 

Voor wie doet Doeve Makelaars een taxatie?

Wat is een taxatie?

Wanneer kan de taxatie plaatsvinden?

Wat zijn de kosten van een taxatie?

Taxatierapport


Voor wie doet Doeve Makelaars een taxatie?

Doeve Makelaars en Taxateurs doet taxaties voor particulieren, bedrijven (zoals banken) en bijvoorbeeld ook voor de Belastingdienst, nationaal en internationaal.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is GEEN keuring of expertise, een taxatie is een marktwaarde bepaling van een schip op de dag dat de taxatie plaatsvindt. Het betreffende schip hoeft niet op de kant (als het in het water ligt) en het hoeft niet in het water (als het op de kant staat), ook hoeft er niet gevaren te worden. Wel kan het voorkomen dat de taxateur de voortstuwingsinstallatie wil testen (mits dit mogelijk is). Voor een goede taxatie is het belangrijk dat de taxateur overal aan boord goede toegang heeft.

Op verzoek stellen wij ook de executiewaarde vast, d.i. de waarde bij verkoop op heel korte termijn.

Wanneer kan de taxatie plaatsvinden?

U kunt kiezen tussen een taxatie zo spoedig mogelijk of een taxatie op termijn (wanneer wij het kunnen combineren met een andere afspraak). In het eerste geval brengen wij alle te rijden kilometers in rekening en buiten regio Rijnmond ook de kosten voor de reistijd. In het tweede geval belasten wij u met deel kilometerkosten en deel reistijdkosten.

Wat zijn de kosten van een taxatie?

Bij Doeve Makelaars en Taxateurs is het gebruikelijk dat we u op voorhand een all-in prijs verstrekken, inclusief BTW.

Voor een taxatie aanvraag kunt u ons zowel telefonisch als per email bereiken. Indien u ons een email stuurt, vernemen wij graag uw gegevens alsmede de gegevens van het schip (soort en type), waar het schip verblijft en of het een taxatie zo spoedig mogelijk betreft of dat het op termijn kan. U krijgt van ons een prijsopgave, uiteraard vrijblijvend. Indien u besluit met ons in zee te gaan, wordt de afspraak tot taxatie in onderling overleg gemaakt.

Taxatierapport

Als we na de taxatie het taxatierapport hebben opgemaakt, wordt dat onder rembours naar uw adres gestuurd. De factuur wordt u 2 dagen vooraf toegezonden.

U kunt ons altijd benaderen met vragen, zowel telefonisch als per email. Informatie bij Doeve Makelaars en Taxateurs is altijd gratis, wij informeren u graag.