Skip to main content

Hoogaars

Een Hoogaars is een oer-Hollands zeilschip dat oorspronkelijk werd gebruikt voor visserij en vrachtvervoer in de ondiepe wateren van de Zuiderzee en de Waddenzee. Het is een platbodem met ronde boeg en achtersteven, kenmerkend voor de scheepsbouw in die omgeving.

De Hoogaars heeft een eenvoudig maar doeltreffend ontwerp. Het schip is uitgerust met één of twee masten en een gaffeltuigage, waardoor het zeilen flexibel en eenvoudig is. De romp is meestal gemaakt van hout en heeft een vlakke bodem, wat zorgt voor stabiliteit en de mogelijkheid om door ondiep water te navigeren.

Tegenwoordig wordt de Hoogaars vooral gebruikt als pleziervaartuig. De klassieke vormgeving in combinatie met de vaareigenschappen en nostalgische uitstraling maakt het tot een geliefd schip onder zeilliefhebbers. Veel Hoogaarsen worden zorgvuldig onderhouden en gerestaureerd om hun historische waarde te behouden.

De Hoogaars is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse maritieme geschiedenis en vertegenwoordigt de rijke tradities van visserij en scheepsbouw. Het blijft een iconisch symbool van vakmanschap en de verbinding van Nederland met de zee.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de jachtmakelaar voor Hoogaars schepen. Voor nadere informatie over de verkoop van uw Hoogaars of als u een Hoogaars wenst aan te kopen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Jachten en Schepen in de verkoop, verkocht of uit de verkoop

Types
  • Hoogaars

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2024 - Doeve Makelaars

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt