Skip to main content

Voormalig Marinevaartuig

Een Voormalig Marinevaartuig is een schip dat oorspronkelijk dienst deed in de Marine, maar nu niet meer actief is in die rol. Het type kan verwijzen naar verschillende soorten schepen, zoals oorlogsschepen, ondersteuningsvaartuigen of patrouilleboten, die ooit deel uitmaakten van de marinevloot van een bepaald land.

De redenen waarom een marinevaartuig haar operationele status kan verliezen, kunnen variëren. Het schip kan verouderd zijn en vervangen worden door modernere schepen met geavanceerdere technologie. Het kan ook worden uitgefaseerd als gevolg van veranderingen in de defensiebehoefte van een land of budgettaire overwegingen.

Wanneer een marinevaartuig buiten dienst wordt gesteld, kan het verschillende bestemmingen krijgen. Sommige schepen worden verkocht aan andere landen, waar ze mogelijk worden gemoderniseerd en opnieuw in gebruik worden genomen. Anderen kunnen worden gebruikt als museumschepen of monumenten om de maritieme geschiedenis te behouden en te tonen aan het publiek.

Sommige voormalige marinevaartuigen worden ook omgebouwd voor civiel gebruik, zoals recreatie vaartuigen, onderzoeksschepen, vrachtschepen of cruiseschepen. Deze schepen ondergaan vaak aanpassingen om aan de nieuwe vereisten te voldoen, zoals het verwijderen van wapensystemen en het installeren van passagiersaccommodaties.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de Jachtmakelaar en Scheepsmakelaar voor Voormalige Marinevaartuigen. Voor nadere informatie over de verkoop van uw Voormalig Marinevaartuig of als u een Voormalig Marinevaartuig wenst aan te kopen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

COM_DMA_COPYRIGHT

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt