Skip to main content

IJsselmeerkotter

Een IJsselmeerkotter is een type schip dat oorspronkelijk werd gebruikt in de beroepsvisserij op het IJsselmeer en de aangrenzende wateren. Het schip is vernoemd naar het IJsselmeer, een groot zoetwatermeer in Nederland. Het is een robuust en krachtig vaartuig dat speciaal is ontworpen voor het vangen van vis in de vaak ruige omstandigheden van het meer.

Een IJsselmeerkotter heeft een kenmerkende vorm met een ronde boeg en een steile voorsteven. Het schip is doorgaans tussen de 13 en 20 meter lang en heeft een diepgang die geschikt is voor de ondiepe wateren van het IJsselmeer. Het heeft een ruim dek en een ruime kuip waarin de vis kan worden verwerkt en opgeslagen.

In de loop der jaren zijn veel IJsselmeerkotters uit de beroepsvaart gehaald vanwege veranderingen in de visserijsector en de afname van de visbestanden. Sommige van deze schepen zijn echter omgebouwd tot recreatievaartuigen. Ze zijn aangepast en voorzien van comfortabele voorzieningen, zoals slaapruimtes, een keuken en sanitaire voorzieningen, om te worden gebruikt als pleziervaartuigen op binnenwateren.

De omgebouwde IJsselmeerkotters bieden recreanten nu de mogelijkheid om het IJsselmeer en andere wateren te verkennen en te genieten van het varen en andere watersportactiviteiten. Deze schepen behouden vaak nog steeds hun traditionele uiterlijk en vormen een eerbetoon aan de maritieme geschiedenis van de regio. Ze combineren het nostalgische karakter van de beroepsvaart met het plezier van recreatief gebruik.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de Jachtmakelaar en Scheepsmakelaar voor IJsselmeerkotters. Voor meer informatie over de verkoop van uw IJsselmeerkotter of als u een IJsselmeerkotter wilt kopen, kunt u contact met ons opnemen.

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2024 - Doeve Makelaars

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt