motorsailer – motorzeiler

Een motorsailer - motorzeiler is een type zeilboot dat is uitgerust met zowel een zeil- als een motoraandrijving. Het combineert de eigenschappen van een zeilboot en een motorboot, waardoor het een veelzijdig vaartuig is dat in verschillende omstandigheden kan worden gebruikt.

Het belangrijkste kenmerk van een motorsailer - motorzeiler is de aanwezigheid van een zeilplan, inclusief mast(en) en zeilen, waarmee het schip kan profiteren van de wind om voort te bewegen zonder gebruik te maken van de motor. Dit maakt het mogelijk om brandstof te besparen en van de ervaring van het zeilen te genieten. Daarnaast heeft een motorsailer - motorzeiler ook een motor aan boord, meestal een diesel, waarmee het schip kan varen als er weinig of geen wind is, of om extra vermogen te leveren wanneer dat nodig is, zoals bij het manoeuvreren in havens of bij slechte weersomstandigheden.

De rompvorm van een motorsailer - motorzeiler is meestal een compromis tussen de eigenschappen van een zeilboot (smalle, snelle romp) en een motorboot (brede, stabiele romp). Hierdoor kan een motorsailer - motorzeiler redelijke zeilprestaties leveren en tegelijkertijd een comfortabel en stabiel platform bieden voor motorbootachtige activiteiten, zoals langere reizen of het dragen van extra uitrusting.

Motorsailers - motorzeilers worden vaak gebruikt door zeilers die de flexibiliteit willen hebben om te zeilen wanneer de omstandigheden gunstig zijn, maar ook de betrouwbaarheid van een motor willen hebben wanneer dat nodig is. Ze zijn geschikt voor lange afstanden en kunnen worden gebruikt voor kustcruises, eilandhoppen of zelfs lange-afstandsovertochten. Met een motorsailer - motorzeiler kunnen zeilers genieten van het beste van beide werelden: de rust en sereniteit van het zeilen en de betrouwbaarheid en controle van een motorboot.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de jachtmakelaar voor motorsailers - motorzeilers. Voor nadere informatie over de verkoop van uw motorsailer - motorzeiler of als u een motorsailer - motorzeiler wenst aan te kopen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Jachten en Schepen in de verkoop, verkocht of uit de verkoop