Skip to main content

Widebeam

Wat definieert een Widebeam Narrowboat?
Widebeams zijn relatief recent bekend, maar zijn al snel een vertrouwd gezicht geworden op waterwegen in het Verenigd Koninkrijk en het Europese continent. Deze boten zijn geïnspireerd op de VK Narrowboats voor wat betreft hun stevige stalen constructie, maar ze hebben de duidelijke eigenschap dat ze breder zijn. Door deze grotere breedte kunnen Widebeams aanzienlijk meer binnenruimte bieden en hebben ze vaak meer eigentijdse ontwerpen.

Met al die extra ruimte is een Widebeam een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel “huis” in plaats van uitgebreid te cruisen. Het is echter belangrijk op te merken dat ze door hun grotere afmetingen niet alle kanalen binnen het VK-Narrowboat netwerk kunnen bevaren.

Hoe verschilt een Widebeam Barge van een Narrowboat?
Narrowboats en Widebeam Barges hebben veel overeenkomsten, vooral omdat ze beiden zijn gemaakt door dezelfde botenbouwers die het eenvoudige ontwerp van een Narrowboat nemen en de breedte vergroten.

Terwijl Narrowboats zich doorgaans houden aan een standaardbreedte van 6 voet 10 inch, kunnen Widebeam Barges tussen 10 en 12 voet breed zijn. Narrowboats hebben de veelzijdigheid om over de waterwegen in het VK te varen, terwijl Widebeam Barges vanwege hun grootte beperkt zijn in het bevaren van kleinere kanalen.

Maar dat is misschien niet zo'n probleem als u een Widebeam Barge wilt gebruiken als een huis met de mogelijkheid om in het weekend te cruisen. Er zijn nog tal van andere mooie en omvangrijke Widebeam Barges die door het hele VK varen of waarmee je kunt reizen op de continentale waterwegen in Frankrijk, België, Nederland of nog verder oostwaarts naar Duitsland of Polen gaan.

DOEVE Makelaars en Taxateurs is de jachtmakelaar voor Widebeam Narrowboat Barges. Voor meer informatie over de verkoop van uw Widebeam Barge of als u een Widebeam Barge wilt kopen, kunt u contact met ons opnemen.

Types
  • Widebeam
  • Widebeam Narrowboat
  • Widebeam Barge

Contact

  • Doeve Makelaars en Taxateurs
  • Jachten en Schepen vof
  • Tel. int. +31 (0)10 – 248 98 30
  • Mobiel. int. +31 (0)6 53 20 20 84
  • E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2024 - Doeve Makelaars

logo european maritimelogo nbms     logo hiswalogo vrt